Mindfulnessträning.se

Ditt mentala träningsgym på nätet

 

Mindfulnessmeditation är en konkret träningsform där du lär dig övningar som ger dig starkare fokus och minskar distraherande och överflödiga tankar, vilket öppnar upp för mer idéer och insikter, så att du blir mer kreativ och får en djupare förståelse om dig själv.

I vår kurs som är utvecklad för dig som vill få en stabil grund i mindfulnessmeditation, får du det bästa av två världar. Detta då kursens teori bygger på modern hjärnforskning och psykologi, kombinerat med tusenåriga meditationsövningar från traditioner inom buddhism och yoga.

Kursen är interaktiv och genom nya videos och ljudfiler varje vecka lär du dig effektiva metoder för att hantera de svårigheter och utmaningar i livet vi alla ställs inför.

Fördelar med vår onlinekurs

 

  • Det enda du behöver för att gå kursen är tillgång till en mobil eller dator!
  • Kursen är tidseffektiv, det räcker med 20 minuters daglig övning för goda resultat.
  • Du tränar när det passar dig – du kan göra övningarna hemma, på jobbet, eller i skolan.
  • Kursen bygger på modern forskning som tydligt visar hur både hjärnan och kroppen förändras av mindfulnessmeditation.

 

Mindfulnessövningar hjälper mig att komma mer i kontakt med mina känslor och se klarare på mina tankar. Vilket gör att jag både mår bättre och agerar mer i linje med den person jag vill vara.

Anna Lindh

Mindfulnessträning har gett mig redskap till att hantera mina känslor. Förut försökte jag ibland tvinga bort en känsla eller skämdes över/tyckte det var jobbigt att den...Läs mer

Lillemor Hedin

 

Se inuti träningsprogrammet

Vad mindfulnessträning ger dig

 

Stresståligheten ökar

Du minskar din stressnivå, får större motståndskraft och det blir lättare för dig att hantera situationer som tidigare skulle gjort dig överväldigad. Mindfulnessträningen hjälper även dig med stressrelaterade magbesvär och huvudvärk och immunförsvaret förbättras

Läs mer om forskningen på mindfulness och stress här

 

Du återhämtar kroppen

Du lär dig slappna av i kroppen och lugna nervsystemens aktivitet, vilket minskar rastlöshet, oro och ångest och låter kroppen återhämta sig så du får mer energi och motivation. Dessutom kan du somna snabbare på kvällarna och slipper behöva ligga vaken och grubbla eller älta.

Läs mer om forskningen här

 

Ditt fokus stärks

Du stärker din koncentrationsförmåga och fokus, vilket leder till bättre prestationer och du blir mer effektiv i ditt jobb eller dina studier. Dessutom ger träningen dig förbättrad impulskontroll så att du lättare bryter dåliga vanor.

Läs mer om mindfulness och fokus

 

Du blir mer kreativ

Genom att stärka din förmåga att skingra distraherande och onödiga tankar får du istället mer utrymme för kreativa tankar såsom idéer, insikter och lösningar på problem,

Läs mer om forskningen på mindfulness och kreativitet

 

Din hjärna förändras!

Forskning visar hur celltätheten i hjärnområden relaterade till stress och ältande faktiskt genomgår mätbara minksningar efter bara några veckors mindfulnessträning

Läs mer om hur mindfulness påverkar hjärnan

 

Hjärnan lär sig effektivare?

Forskningen visar dessutom hur celltätheten och aktiviteten faktiskt ökar i hjärnområden viktiga för inlärning och arbetsminne

Läs mer om de aktuella forskningsstudiernaDet viktigaste jag lärde mig under mindfulnesskursen var att verkligen känna efter och lyssna inåt. Begreppet acceptans har jag tidigare stött på i en del självhjälpsböcker men ingen har varit tydligare än du med detta, det har verkligen lett till ett genombrott för mig! Har genom det lyckas finna mer lugn och lycka i mitt liv, stort tack för det!

Andreas Kölling

Mindfulnessträning har gjort det lättare för mig att varva ner. Det känns inte som jag har en torktumlare i huvudet som mina tankar flyger i lika ofta. Jag är mer fokuserad på det jag gör och är mer i stunden. Även min sambo påstår att jag inte är lika virrvarrig längre.

Helena Beverloo

Copyright 2014 - 2015, Modern Mindfulness Sweden AB
Vill du prova mindfulnessträning?
Vi erbjuder en mycket uppskattad mailkurs där du får konkreta mindfulnessövningar direkt till din mobil och dator. Kursen är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte på någonting.
Vi skickar ej spam och din mail är trygg hos oss