Mindfulnessträning.se

Historien om Mindfulnessträning.se

I samband med sin egen mindfulnessträning och sina studier i psykologi, började Albin 2011 dela med sig av sina erfarenheter inom mindfulness. Detta ledde till kurser och föreläsningar och våren 2012 började han hålla mindfulnesskurser för studenter på Chalmers och Göteborgs Universitet. Modern Mindfulness Sweden AB grundades hösten 2013, som en naturlig vidareutveckling av Albins mål: att göra mindfulnessträning tillgängligt till ännu fler människor och i linje med detta skapade han 2014 en ny onlineplattform: mindfulnessträning.se

 Vår Vision

Vi vill bidra i utvecklingen till ett samhälle där alla människor kan leva ett gott liv med allt vad det kan innebära. Ett vänligt samhälle där vi tar hand om varandra. Ett hållbart samhälle som inte konsumerar mer än vad jorden kan hantera. Forskningen från de senaste åren visar tydligt hur en kort stunds mindfulnessövning dagligen ger minskad stress, återhämtning av kropp och hjärna, förbättrat minne och koncentration, djupare relationer och mer kreativa tankar. Detta tror vi leder till ett mer insiktsfullt och meningsfullt sätt att leva livet på. Något som gagnar oss alla.

Vårt löfte

Inspirerade av de traditioner där meditation ursprungligen lärts ut helt utan kostnad, och med insikten från modern forskning som tydligt visar att överflöd av pengar sällan gör människor lyckligare, har vi bestämt att allt överskott som företaget generar ska gå till människor som verkligen behöver det. Detta innebär att istället för att plocka ut någon vinst, skänks allt ekonomiskt överskott till Röda korsets akuthjälp vid katastrofer och till Vi-skogens biståndsprojekt i östafrika.

Erfarenhet

  • Kandidatexamen Teknisk Fysik, Chalmers
  • Certifierad Mindfulnessinstruktör
  • Beteendevetare, Göteborgs universitet
  • Flera års meditationserfarenhet

Albin Hagberg Medin

Som 22-åring hade Albin både lyckats få anställning som forskningsassistent på Chalmers och dessutom deltagit i forskarkonferenser runt om I Europa inom sitt dåvarande livsmål, fusionsenergi. Samma extrema ambitionsnivåer som tog honom dit, medförde tyvärr även en svår stressproblematik som innebar både sömnsvårigheter, andningsproblem, magkatarr och ryggsmärtor.

Genom hans intresse för hjärnforskning upptäckte han att mindfulnessmeditation kunde hjälpa honom hantera stressproblemen. Efter en tids intensivt övande så upplevde han ett skifte som inte bara åtgärdade många av hans problem, det gjorde honom dessutom ännu mer intresserad av samspelet mellan hjärnan, kroppen och det mänskliga sinnet. En fascination som fick honom att helt överge fysikens värld för att istället djupdyka i psykologi.

Två år senare hade han grundat sitt första företag och börjat hålla mindfulnesskurser och föreläsningar. Hans avsikt med företaget är att fler människor ska få möjlighet att ta del av vetenskapligt beprövade metoder för ökat välmående, godare relationer och självkännedom.

Röster om Albin

Albin lyckades med några enkla övningar förmedla närvarons betydelse och framför allt belysa hur sällan vi faktiskt är närvarande i vardagen. Jag uppskattade hans sympatiska sätt och att han även delade med sig av sina egna personliga upplevelser och erfarenheter

Jamal El-Mosleh

VD Immunicum AB

Albin skapade en trygg atmosfär där deltagarna kunde nå djupare i sig själva och få klarhet i sina tankar och känslor. Han genomförde sessionen på ett inspirerande, upplyftande och väldigt äkta sätt - rakt från hjärtat."

David Andersson

VD Ecoera ABCopyright 2014 - 2015, Modern Mindfulness Sweden AB
Vill du prova mindfulnessträning?
Vi erbjuder en mycket uppskattad mailkurs där du får konkreta mindfulnessövningar direkt till din mobil och dator. Kursen är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte på någonting.
Vi skickar ej spam och din mail är trygg hos oss